Vöröslencsés paprikás krumpli

Paprikás krumpli, vörös lencsésen; én mindig így készítem, mert így 
fehérjedúsabb lesz végeredményben. 

Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 300 g vörös lencse
- 1 db sárgarépa, ettől kicsit édeskésebb lesz, de kihagyható
- 1 fej hagyma
- 2 ek. paprika
- 1/2 kk. füstölt paprika
- só, bors ízlés szerint

Elkészítés:
1. A lencsét mossuk át, a krumplikat vágjuk kockákra, a sárgarépát karikákra és a hagymát szintén kockákra.

2. A fent említettetek mindent rakjuk egy edénybe, önsük fel annyi vízzel, hogy ellepje (több is lehet a levesesen szeretjük). Fél óra után, már minden puha, főzhetjük tovább is, ha úgy szeretjük, hogy szétfőttebb; én is így tettem.

Megjegyzések