A keresztesvirágúak szezona indul A legjobb zöldségek a rák kialakulásának csökkentésére, a bennük megtalálható szulforafán miatt. Talán többen ismerik úgy őket, hogy a hírhedt K-betűsök. Akik nem fogyasztanak elegendő rostot , mint amennyire szükségük van, azoknál okozhat puffadást, mert magas rosttartalmúak.
Kelkáposztából készítettem egy krémet ezt egy fokhagymás pirítósra kentem, aztán a tetejére került még sült paradicsom🍅. Ha meg már ott tartok, hogy paradicsom akkor egy kis friss bazsalikom nem árthat, így azzal is megszórtam. Kinézetileg és ízélményileg is egy nagyon ínyenc ételt sikerült, így megalkotni.
Kelkáposztakrém recept⬇️:
Hozzávalók:
- 1 fej kelkáposzta
- só
- bors
Elkészítés:
1. Vágjuk négy felé a káposztánkat, majd a darabokat egyesével csomagoljuk be alufóliába. Előmelegített sütőben 160°C-on süssük 1 óráig őket.
2. Csomagoljuk ki őket, a sóval és a borssal turmixoljuk simára. Nekem tökéletes lett az állaga, ha sűrű egy kis vízzel tudjuk higítani.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése