Vegán Mac&Chesse

Sajtos tészta (Mac&Chesse), vegán és gluténmentes verzióban.Csupa egészséges, teljesértékű összetevőkből.A sajtszósz sok mindenre használható ezen kívűl mártogatni, nachosra, szendvicsbe vagy öntetként.

Összetevők:
-szarvacska tészta(én kukorica tésztát használtam, így tojás és gluténmentes is)
-4 db krumpli
-1 kis batáta(édesburgonya)
-1 kisebb répa -1 közepes fej hagyma
-5 dkg kesudió(kb. 2 órán át áztatjuk)
-sörélesztő pehely
-füstölt paprika(ettől cheddar jellege lesz)
-bors
-só

Elkészítés:
1.A krumplit, batátát, répát és a hagymát összevágjuk és megfőzzük.

2.A főtt zöldségeket és az áztatott kesudiót egy kevéske főzőlével összeturmixoljuk, majd ízlés szerint fűszerezzük, el is készült a sajtszósz.

3.A főtt tésztát összekeverjük a sajtszósszunkkal és voala készen is van.

Megjegyzések