Vegán sajtkrém tofuból

Teljes értékű sajtkrém kerül most a terítékre, szó szerint. Ez egy nagy adag, de hűtőben egy hétig eláll. Nem kell aggódni el fog fogyni, mert jó szendvicsrémnek vagy akármilyen öntetalapnak. A variálhatósága határtalan.

Összetevők:
- 30 dkg natúr tofu(lehet füstölt is)
- 5 dkg áztatott kesudió
-víz
-fűszerek: sörélesztőpehely, citromlé, mustár, paprika, bors, só

Elkészítés:
A tofut, a kesut belerakjuk a turmixgépünkbe, majd tesszünk hozzá vizet(kb. 1-2 dl-ert). Simára turmixoljuk és beállítjuk az állagát további víz hozzáadásával, ha a kívánt állagot elértük belerakjuk a fűszereket és még pár másodpercig megpörgetjük a gépünket.

Megjegyzések