"Tojásos" lecsó gazdagon. Ez egy tipikusan olyan étel ami reggelire, ebédre és vacsorára is jöhet. Az összetevők változhatnak, hogy éppenséggel mi van otthon, de a hagyma sosem maradhat ki, hiszen az a lelke.
Amit én használtam:
- 2 fej vöröshagyma
- 1 fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 paradicsom
- 2 paprika
- 1 kisebb cukkini
- 1 répa (ezt nagyon apróra vágtam)
Hozzávalók a "tojás"-os részhez:
- 30 dkg tofu (én füstöltet használtam)
- kurkuma
- bors
- fekete só
- szója szósz, tamari ha gm
Elkészítés:
1. Felvágjuk a zöldségeket tetszőleges méretűre. A hagymákat egy edényben elkezdtem párolni, majd a többi zöldséget is hozzáadtam, egy kis párolás után felöntöttem egy pohár vízzel .
2. Közben a tojásos részt csinálom meg, ez végül is egy leegyszerűsített "tojás"rántotta, amiről találtok a posztok között receptet. Annyi, hogy a tofut összemorzsoltam, ráraktam a fűszereket és 7-8 percig pirítottam egy serpenyőben.
3. Olyan 20-30 perc múlva amikor megpuhulnak a zöldségek, hozzáadtam a "tojás"rántottát, így még összeforraltam a lecsónkat és tálaltam.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése