A mostanság jelenlévő hideg és bekuckózás margójára egy forró csoki receptet hoztam.
Az eredeti majáktól eredő ital, nevén xocolatl (keserűvíz) még csak vízzel és fűszerekkel készült. Nem tartalmazott semmiféle édesítőt, én szeretek időben visszanyúlni, így rengetegszer készítem keserűre. Természetesen ehhez már elég hardcore-nak kell lenni😅, de aki kíváncsi rá hagyja ki a második összetevőt. Ez egyébként egy alaprecept, nincsen benne semmi fűszerezés, azt is igény szerint lehet hozzáadni például fahéj vagy vanília személyében.
Hozzávalók:
-1 púpos tk.cukrozatlan kakaópor
-1 tk.édesítő (pl. agavé, juhar, cukor)
-1/1 tk. keményítő (ettől lesz sűrűbb, hihagyható)
-egy kis darab csoki (az étcsokik többsége vegán)
-2 dl növényi tej
Elkészítés:
Mindent beleborítunk egy edénybe, majd csomómentesre keverjük. (a száraz hozzávalókhoz fokozatosan adagoljuk a növényi tejet, így kissebbb eséllyel lesz csómos)
Felrakjuk a tűzhelyre, majd folyamatosan kavargatva forralásig főzzük.(mintha egy puding lenne) Pohárba öntjük és élvezhetjük az ízeket.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése