Vegán carbonárás tészta

Egyszerű és gyors, csupán 15 perc alatt megvan receptet hoztam, mert be kell valljam ezek a legjobbak. Ez még azok számára is élvezhetően elkészíthető, akik nem egy nagy konyhatündérek. Ezúttal a terítéken vegán carbonárás tészta szósz (anyukám szerint jobb, mint a nem vegán poros változat, és kb. ugyanannyi időbefektetéssel meg is van). A kezdésénél érdemes feltenni főni a vizet a tésztának, mire végzünk már keverhetjük össze is a két komponenst. 

Hozzávalók🍝:
-egy flakon növényi tejszín (kb.300-400ml)
- 2 dl víz
- 1/2 kk. bazsalikom
-pár szál snidling vagy petrezselyem (vágjuk apróra)
- hagyma, minél több fajta, annál finomabb (egyémben van vöröshagyma, salotta, póréhagyma és fokhagyma is)
- 1/2 kk. sörélesztőpehely
- egy csipet kömény
-bors
-só

Elkészítés:
1. A hagymákat vágjuk fel apróra és kevés vízzel pároljuk meg, majd öntsük fel vízzel és adjuk hozzá a fűszereket.

2. Amikor már egy pár percet rotyogott így egyben, beleöntjük a növényi tejszínt.Ezzel még 5-10 percig rotyogtatjuk. Majd összekeverhetjük tetszés szerint választott tésztával.


Megjegyzések