Brokkoli, ahogy én szeretem

A brokkoli talán legnépszerűbb elkészítési módja a párolás, ami számomra túl puha és vizes jellegű. Ezért én a legtöbbször sütve készítem, így sokkal ropogósabb lesz. A fűszerezést nem szoktam túlzásba vinni, csak egy kis sót és borsot rakok rá általában. Ezáltal mindenhez is jó, buddha tál eleme lehet, kerülhet salátába, vagy magában snackként is megállja a helyét. 

Ahogyan én készítem:
Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra. A brokkolit megmossuk, és apró rózsákra vágjuk. Belerakjuk egy tepsibe és tetszés szerinti sóval és borssal meghintjük, majd egy pár kézmozdulattal elegyengetjük rajta. Szétterítjük és betoljuk a sütőbe, innentől én körülbelül fél órán át szoktam sütni. Néha kicsit megkeverem, hogy ne égjen le a teteje.


Megjegyzések