Néha szükség van a fagyasztó űrítésére, mert nem feltétlenül jó ha felhalmozódnak benne az alapanyagok és egy idő után már azt se tudjuk mi van benne. Kutakodás közben bukkant fel egy csomag borsó, ebből készítettem zöldségfasírtot, a már régóta bevált receptem alapján.
Összetevők:
- fél kg zöldborsó(lehet fagyasztott is)
- 2 fej hagyma
- 1 sárgarépa
-1 marék zab
- 1 kk. gyömbér
- 1/4 kk. őrölt fűszerkömény
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
1. A borsót kb.15 perc alatt puhára főzzük, közben a felkockázott hagymát egy kis vízzel megpároljuk
2. A megfőtt borsókat krumplitörővel kicsit összetörjük, hozzáadjuk a kevés vízben áztatott(5 percig), leszűrt zabpehelyhet, a hagymát, a fűszereket és belereszeljük a sárgarépát (hihagyható, de szerintem jól áll az ízvilágnak)
3. Vizes kézzel pogácsákat/golyókat formázunk belőle, előmelegített sütőben 180°C-on kb.20 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése