Olajmentes sült krumpli, avagy hogyan lesz így is jó

A sült krumpli nagyon népszerű köret vagy akár egy önálló étel egy tálkányi mártogatóssal (képen lévő hamis sajtszószhoz recept itt). Vendéglőkben, éttermekben bő olajban sütik ki, ami természetesen néha teljesen oké. De mivel ez nem a legegészségesebb megoldás, én otthon olaj nélkül készítem. A megfelelő módszerrel, így is remek állagú hasábokat lehet elérni. 

Elkészítés:
Kb. egy kiló krumplit meghámozunk, és hasábokra vágjuk. Ezeket tegyük egy hideg vizes fürdőbe, hagyjuk benne ázni vagy úgy 10 percig, ez segít elérni a kívánt állagot. Szedjük ki a szeleteket és fűszerezzük, sóval, borsal és egy kiskanálka bazsalikommal. 180°C-ra előmelegített sütőben fél óra alatt pirulásig sütjük, 10 percenként érdemes átkavarni, hogy mindenhol egyenletesen tudjon megpirulni. Ha jónak ítéltük együk meg minél hamarabb, mert frissen az igazi.

Megjegyzések