"Sajtszósz" karfiolból

Újabb vegán sajtszószt készítettem, ez úttal karfiolból. Mellé csak egyszerűen egy kis (vagy inkább nagy) adag sült krumplit mártogattam el(így lesz ropogós olaj nélkül). A legjobb ebben a receptben, hogy van egy kis nyúlóssága a tápiókának köszönhetően, ezért sokkal életszerűbb. 

Hozzávalók:
- 1 közepes karfiol
- 4 dl növényi tej (mag alapút ajánlók, mert az zsírosabb és jobb az ízvilághoz)
- 6 ek. tápióka liszt
- 1 ek. sörélesztőpehely
- 1/2 kk. füstölt paprika (kihagyható, ettől füstölt jellege lesz)
- csipet kurkuma (segít a színén)
- só ízlés szerint

Elkészítés:
1. A karfiolrózsákat sós vízben puhára főzzük.

2. A lecsepegtetett karfiolokat a fent említett összetevőkkel és egy turmix segítségével finomra daráljuk.

3. A masszát egy lábasba öntjük és folyamatosan kevergetve melegítjük. A tápióka liszt keményítő hatását 7-8 perc alatt éri el, addig érdemes mellette állni. Ez után lehet fogyasztani vagy felhasználni még más ételekhez. 

Megjegyzések