Sajtos tészta (Mac&Chesse), van már egy korábbi recept (itt), de szerintem ráfér egy kis frissítés, mert valamivel másképp készítem. Természetesen vegán, teljesértékű és még gluténmentes is lehet(a tésztától függ).Ezt sajtszószt szoktam csak magában is készíteni, mert remek öntetként, illetve sokszor sendvicsbe is rakom, vagy feltétnek is tökéletes.
Összetevők:
-szarvacska tészta (én kukorica tésztát használok ehez, véleményem szerint ezzel a legjobb)
-4 db krumpli
-1 kis batáta (édesburgonya)
-1 kisebb répa
-1 közepes fej vöröshagyma
-5 dkg blansírozott mandula vagy kesudió, érdemes kipróbálni mandulával nekem ad hozzá egy kis pluszt ízt ami nagyon harmonizál bele (kb. 2 órán át áztatjuk)
-1 kk. sörélesztő pehely
- 1/4 kk. fűszerpaprika
-1/3 kk. füstölt paprika (ettől cheddaros jellege lesz)
-bors
-só
Elkészítés:
1.A krumplit, batátát, répát és a hagymát összevágjuk és megfőzzük.
2.A főtt zöldségeket és az áztatott olajosmagokat egy kevéske főzőlével összeturmixoljuk, majd ízlés szerint fűszerezzük, már készen is van a szószunk.
3.A főtt tésztát összekeverjük a sajtszósszunkkal és voala készen is van, fogyasztás előtt érdemes egy 5-10 percet állni hagyni, mert akkor magába szívja a szószt.
Sokszor csak a szószt készítem el és használom, mint sajtszószt ételekre, szendicsbe és csak mártogatósnak
Megjegyzések
Megjegyzés küldése