Kísérletezni szabad és kell is ahoz, hogy valami újat, ismeretlent próbáljunk ki. Ez általában nálam a konyhában az új fűszerekkel és kombinációknál kezdődik. Nem oly régen fedeztem fel a Ras el Hanout fűszerkeveréket (erről részletesebben itt írtam) és gondolkoztam mihez használhatnám. Ekkor megpillantottam egy csomag hűtőben árválkodó tofut és tőle nem messze egy paprikát. És az a gondolatom jött mi lenne ha, ebből készülne valami könnyed, gyors vacsora. Aztán elég jó kis kaja jött össze belőle, amihez főztem még egy kis rizst, a laktatás érdekében.
Hozzávalók:
- 1 tömb natúr tofu
- 1 db vastagabb húsú paprika (pl. kaliforniai/kápia)
- egy kis fej hagyma, mert mindenbe is kell
- 1 tk. fűszerkeverék (Ras el Hanout, de szerintem egy Curry vagy egy Garam Massala is megteszi)
- 1 tk. keményítő
- 2 dl víz
Elkészítés:
1. Vágjuk fel a tofut, a paprikát és hagymát, tetszőleges méretűre. Hagymát egy pár csepp vízen pároljuk elő, majd adjuk hozzá a másik két összetevőt. Borítsuk hozzá a fűszerkeveréket és másfél decinyit a vízből.
2. Ezt főzzük kb. 10 percig majd a maradék vizünket keverjük simára a keményítővel, és fokozatosan keverjük hozzá a tofuhoz. Négy-öt percig még forraljuk össze az ízeket néha megkavargatva, nehogy leégjen.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése