Vegán karamellizált hagymás-babos sült tök

Vannak olyan pillanatok, amikor azt hisszük semmi nincsen otthon, amiből lehetne valami értékelhető ételt készíteni. Ez is ilyen pillanatnak tűnt az anyukám számára, aztán mondtam neki, hogy nézzünk csak egy picit körül. Végeredményben ezt a fenséges vegán karamellizált hagymás-babos sült tököt sikerült összehozni, mellé az egyszerűség kedvéért csak egy kis bulgurt főzzünk. 

Arra jöttem rá, nem oly rég, hogy a vegánság/ vegán konyha megtanított arra, hogy mások számára gyakorlatilag értékelhetetlen dolgokból, vagy akár a "semmiből" remek ételt varázsoljak. Szerintem megtanít a dobozon kívül gondolkozni, ami kárt számunkra nem okozhat. Egy teljesen más világot fedezünk fel általa, az elején kicsit bukdácsolós lesz, hiszen meg kell tanulni, hogy hogyan kell ezekkel az ételekkel bánni, de ez nem is feltétlenül probléma, mert nem lehetünk mindentudók.


Hozzávalók:

- 1 db pézsmatök
- 1 konzervnyi bab, itt fehér volt
- 4 db vöröshagyma
- 1 tk. oregánó
- 1/2 tk. rozmaring
- tetejére "sajt", én a nálam található karfiol alapút használtam
- bors
- só 



Elkészítés:

1. A tököt vágjuk ketté és süssük meg(nálam légkeverés/180°C/ 50 perc).

2. A hagymákat vágjuk fel és karamellizáljuk egy kis víz segítségével. 

3. Egy tálba kanalazzuk ki a tökök húsának felét, majd egy krumplinyomóval kicsit törjük össze, és adjuk hozzá a hagymát, babot és a fűszereket. Ezt egyengessük el a tökcsónakokba és tegyük a tetejére a növényi sajtunkat.

4. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. fél órát sütjük. Az előnye enneka "sajtnak", hogy egészen hasonlóan viselkedik itt, mint eredeti.


Megjegyzések